DAB+: de meest gestelde vragen op een rij!

DAB+: de meest gestelde vragen op een rij!
Er is een nieuwe manier om ons thuis of in de auto (zo goed als) OVERAL IN VLAANDEREN te ontvangen: via DAB+ (de opvolger van FM).
DAB+ is nieuw voor veel Vlamingen maar (naast luisteren via internet) wel dé toekomst van radio. Daarom lijsten we hieronder de meest gestelde vragen over DAB+ even op!

1.
Wat zijn nu de voordelen van de nieuwe uitzendtechniek DAB+?
DAB+ zendt gratis uit in de ether (door de lucht). Dat in tegenstelling tot internetradio. Daarbij wordt gestreamd via een telecommunicatienetwerk en daaraan zijn kosten verbonden voor jou, de luisteraar, afhankelijk van de tarieven van provider. Streaming via je smartphone zuigt ook je batterij razendsnel leeg.
DAB+ is altijd, overal en zuiver: je zal ons eindelijk ook kunnen ontvangen in Vlaanderen en zelfs in Wallonië op plaatsen waar dat vroeger niet het geval was. Ook het geluid is helderder. Dat zijn meteen het grootste voordelen t.o.v. de huidige fm-ontvangst.
Een bijkomend voordeel is dat we in een latere fase ook beelden kunnen meesturen naar jouw autoradio (nieuws, weerbericht, artiesteninformatie, …).
2. Hoe kan ik luisteren via DAB+?
Om DAB+ te kunnen ontvangen heb je een radiotoestel nodig die het DAB+-signaal kan ontvangen. Vraag er dus naar in de winkel of bij je autodealer. Binnenkort kan je via de TOPradio-website een webshop vinden mét fikse kortingen op allerlei toestellen.
Je laat je DAB+ radio de beschikbare radio's scannen (dat doet de radio normaal automatisch). Daarna krijg je een overzicht van de beschikbare zenders (in alfabetische volgorde). TOPradio zal je dus bij de 'T' terugvinden in het overzicht. Als TOPradio niet wordt gevonden zal je in een gebied zonder ontvangst luisteren. Check hier de dekkingskaartjes: http://www.digitalradio.vlaanderen/dekking/
3. Waar kan je nu al luisteren via DAB+?
Het DAB+ netwerk is actief in (het westen van) Vlaams-Brabant, de stad Brussel, de provincie Limburg, de provincie Antwerpen en ook in West-Vlaanderen. Radiogolven stoppen uiteraard niet aan de provinciegrenzen en daarom is het dus mogelijk om zowat overal in Vlaanderen digitaal TOP te luisteren.
In huis zal je wellicht nog problemen hebben in o.a. Antwerpen-stad en Oost-Vlaanderen (Aalter, Gent, …). Vanaf midden januari 2018 wordt de DAB+zender voor Oost-Vlaanderen opgestart dus dan zou je daar ook volop van perfecte ontvangst zowel binnen als buiten moeten kunnen genieten!
Nog specifieke vragen over DAB+? Stuur ons jouw vraag door HIER te klikken!
DAB+: de meest gestelde vragen op een rij!DAB+: de meest gestelde vragen op een rij!DAB+: de meest gestelde vragen op een rij!

Meer nieuws

TOPradio:Dé DAB+ oplossing voor onderweg: goedkoop en eenvoudig!

12 jan
Dé DAB+ oplossing voor onderweg: goedkoop en eenvoudig!

TOPradio:Heb jij 30 seconden voor ons?

11 jan
Heb jij 30 seconden voor ons?

TOPradio:Crowdfunding succes: thanks to YOU!

30 dec
Crowdfunding succes: thanks to YOU!