Deze week is week van de digitale radio!

01.10.2020

Deze week is week van de digitale radio!

categorieTOPradio

Voor het tweede jaar op rij zet TOPradio het 'digitaal radio luisteren' in de spotlight tijdens de 'Week van de Digitale Radio'

Samen met tal van andere Vlaamse (en Waalse) radiostations en winkels besteden we veel aandacht aan de promotie van DAB+. Zit je met vragen over digitaal luisteren? Check dan zeker deze pagina of stuur ons jouw vraag door via topradio.be/contact.

Wat is digitale radio?
Digitale radio is iedere vorm van digitaal luisteren: via je tv (Telenet of Orange), via internet (wifi, 3G, 4G) of via DAB+.

WAT IS DAB+?

DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting, het is digitale radio via de ether. Wanneer je een geschikte ontvanger hebt, is het net zoals FM gratis uit de lucht te plukken.

  • OVERAL TOPRADIO en meer RADIOZENDERS

Er zit meer in een DAB+ radiotoestel dan je denkt. Je ontvangt TOPradio en alle andere FM-radiozenders overal in Vlaanderen. Maar daarnaast kan je ook nog eens afstemmen op veel extra digitale themakanalen.

  • DIGITALE GELUIDSKWALITEIT

Zeg vaarwel tegen de ruisende FM-radio, DAB+ biedt een digitale geluidskwaliteit. Deze kan je vergelijken met die van een cd.

  • MAKKELIJK TE BEDIENEN

DAB+ is gebruiksvriendelijk. Het is niet langer nodig om de frequenties uit het hoofd te kennen, want de DAB+ ontvangers zoeken alle beschikbare radiozenders. Je kiest je zender aan de hand van een alfabetische lijst. Eventjes scrollen dus naar de letter T ... van TOPradio!

  • GRATIS

Radio luisteren via DAB+ is in heel Vlaanderen gratis. Je hebt alleen maar een digitale DAB+ radio nodig en je kan luisteren. Er zijn geen abonnementskosten (er komt géén data/internetverbruik bij aan te pas) vereist.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Q4cprfIK7as" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Share :

Relevante artikels

aan het laden..
Topradio