Wat betekent de coronacrisis voor jou én TOPradio?

17.03.2020

Wat betekent de coronacrisis voor jou én TOPradio?

categorieNieuws

De coronacrisis stelt iedereen voor grote uitdagingen. Ook TOPradio! Maar we beseffen goed dat je ons meer dan ooit nodig hebt, voor informatie en goeie beats die je even alles doen vergeten.

Op dit moment heeft de coronacrisis impact op de programmaschema. Voorlopig zullen Frederik Geeroms, Wouter De Vries, Manon Huysman, Jeroen Gorus en Koen Seghers even niet meer te horen zijn. Ze blijven preventief en/of praktische redenen thuis. De volgende dagen zullen er wellicht nog programmawijzigingen volgen.

Programma-updates
Vanaf 23/03 hoor je even geen Early Birds tussen 4u en 6u. en hoor je TOPstart van 7u tot 10u met Geert.
Jurgen Verstrepen maakt op 18/03 van 19u tot 21u 'The City That Sleeps' vanuit Antwerpen. 

De andere presentatoren zullen alleen in de studio presenteren en de nodige hygiënevoorschriften volgen. Er zijn géén live gasten meer in de studio aanwezig en de sociale afstand wordt behouden.


Welke nieuwe maatregelen neemt ons land?

Premier Sophie Wilmès kondigt vanaf woensdag 18 april (12 uur) tot 5 april harde maatregelen aan. 

  • "Burgers moeten thuisblijven en contact met de buitenwereld maximaal vermijden, met uitzondering van familieleden of voor het werk. Ook essentiële verplaatsingen, zoals naar de winkel, de apotheek en het benzinestation zijn nog toegestaan. Andere verplaatsingen dienen te worden beperkt. Alle samenscholingen worden verboden. Wie een frisse neus wil halen, kan dat doen in het gezelschap van familieleden of één vriend(in). Met respect voor een gepaste sociale afstand uiteraard."

  • "Thuiswerken wordt de regel. Bedrijven waar dat niet mogelijk is, mogen open blijven op voorwaarde dat de regels voor 'social distancing' gerespecteerd worden. Bedrijven die hun werknemers nodeloos toch verplichten om naar het werk te komen, riskeren een fikse boete. Als dan nog niet geluisterd wordt, kan het bedrijf zelfs verplicht worden te sluiten."

  • "Niet-essentiële winkels moeten dicht. Enkel voedingswinkels, apotheken, diervoedingswinkels en krantenwinkels mogen openblijven. De toegang tot supermarkten wordt beperkt tot maximaal één persoon per tien vierkante meter en maximaal 30 minuten. Nachtwinkels moeten sluiten om 22 uur. Kappers mogen maar één klant per keer toelaten. Ook openbare markten gaan niet door. Kinderdagverblijven blijven open.

  • "Ook in het openbaar vervoer moet social distancing gerespecteerd worden met een minimale afstand van anderhalve meter tussen de reizigers. Niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn verboden tot en met vijf april." (Bron: HLN.be)

In dit filmpje zie je waarom #blijfinuwkot zo belangrijk is:Om duidelijk te maken dat jij je verantwoordelijk neemt, kan je je profielfoto aanpassen met ons 'Ik blijf in mijn kot'-kader op Facebook:

En ... als dit allemaal voorbij is, hebben we TOP-verrassing in petto voor jou deze zomer! Dus ... #SaveTheSummer! ;-) Stay safe, take care!

Share :

Relevante artikels

aan het laden..
Topradio