Wat waren de grootste retrotempels aller tijden? Even terugblikken ...

08.07.2020

Wat waren de grootste retrotempels aller tijden? Even terugblikken ...

categorieNieuws

Komende vrijdag is het zover, dé Retro Arena TOP 100 is terug! Dat besliste jij met onze poll. Hoog tijd dus om nostalgisch te worden. Deze clubs zijn wij nog niet vergeten. Check deze legendarische danstempels van toen!

  • ZILLION

Beginnen doen we bij grootste van Vlaanderen en dat was de Zillion in Antwerpen. Het unieke daar was dat de dansvloer plots naar beneden kon vallen. De grootste stunt die er ooit werd gedaan, was dat er één miljoen Belgische frank in de zaal werd gegooid. Maar het succes bleef niet duren, Zillion kwam in tal van rechtszaken terecht rond financiële en zware misdaden. En dat was er teveel aan. Intussen wordt er ook een film met o.a. Matteo Simoni gedraaid over de Zillion. Begin volgend jaar kan jij 'm in de bioscoop zien. 

Zillion

 

  • BOCCACCIO

De volgende in de rij heeft er ook een legendarische naam aan overgehouden: Boccaccio. Je waande er in een echte Ibizasfeer want er werd wat afgekeken van de megadiscotheken van het eiland. De club werd op den duur “the place to be” voor de liefhebbers van new beat. Na de sluiting in 1993, veranderde de naam nog naar The Temple, Riva en Bocca. In deze club hebben we de voorbije jaren heel wat onvergetelijke Retro Arena-feestjes gehouden, remember? 

Boccaccio 

  • CHERRYMOON

Dé plek voor alle fans van Bonzai Records was toch wel De Cherry Moon in Lokeren. Mede dankzij Yves Deruyter werd de club ook wel “The House of House” genoemd. De vele huisartiesten deelden cassettes uit van hun dj-sets aan het publiek. En als het feest binnen afgelopen was, ging het vaak nog door op de parking. Cherry Moon werd op den duur niet meer redabel en sloot uiteindelijk.

Cherrymoon

 

  • KATSU

Als voorlaatste locatie van de trip gaan we naar Heers: de Katsu, de club opende in 1996. Zowel het interieur als het gebouw zelf had een opvallende industriële look. Tot in 2000 lokte de club heel wat volk tot in Heers. Achteraf werd de club nog even “Discotheque Undergrond”, maar dat werd niet zo populair. In 2006 ging het dan terug open onder de naam “Afterclub Spectrum”, maar enkele weken later werd er al een razzia gehouden.

Katsu 

Discotheque Underground

  • ILLUSION

Nog een laatste grote klepper en dat is House Illusion in Lier. Het gebouw was zo herkenbaar door de ventilatiekokers op het dak. De club was zeker ook een van de meest succesvolste waar ook heel wat DJ’s door er te draaien bekend geworden zijn zoals onder andere Regi, Jean Delaru, …

Hieronder vind je de laatste minuten voordat de club werd gesloten op oudejaarsnacht 2011.

 

Foto's en tekst: bill.be; alegendarytrip.wordpress.com

Share :

Relevante artikels

aan het laden..
Topradio