Letop!ErcirculeerteenvalsFacebook-profielvanLaura!

We krijgen de laatste tijd heel wat berichtjes van luisteraars die vragen of dit profiel echt is. Het antwoord is 'nee'. Dit is een fake-profiel. Als je onderstaand profiel toch moest tegenkomen: rapporteren en blokkeren!

Hoe herken je nu zo'n fake-profiel? Er zijn verschillende manieren om zo'n profielen te herkennen:

  1. Kijk goed naar de profielfoto! Vaak gaat het om een persoon die er goed uitziet maar de foto geeft je verder amper informatie.
  2. Kijk naar de vrienden van het profiel. Meestal zijn dat ook enkel accounts met mooie foto's zonder informatie. Ook nepaccounts dus.
  3. Wat staat er op de tijdlijn? Check of er persoonlijke informatie op te vinden is. Bij fake-accounts valt er meestal heel wat te winnen om je zo in de val te lokken en geld te storten. Klik in geen geval op een link!
  4. Als je toch aan de praat geraakt met zo'n profiel, stel dan gerichte vragen zoals 'van waar ken jij mij?', 'via welke vriend ben je bij mij terecht gekomen?', ... Vanaf dat er geld wordt gevraagd zouden alle rode vlaggen en lampen in je hoofd moeten af gaan.
  5. Rapporteer! Dat kan via de 3 puntjes rechtsboven op het profiel.

Aan het laatste bericht van dit profiel kunnen we meteen zien dat het om een fake-profiel gaat. Er zou €1000 te winnen zijn door 20 willekeurige mensen. Dat is net iets te mooi om waard te zijn.

'Gefeliciteerd aan de mensen die we hebben kiezen'. Dat lijkt op een zin die door Google Translate gehaald is. Nog een aanwijzing dat het een fake-account is dus.

Klik op de drie bolletjes onder 'chatbericht sturen' en klik vervolgens op 'profiel rapporteren'.

Topic
Actie

Win een TOPfeestje én gratis ijsjes op je werk met de Lunchbeat!

Ga jij altijd met een gigantische smile naar je werk? Zijn je collega's eigenlijk eerder goeie vrienden? Schrijf je dan nu in voor 'De Lunchbeat' en wie weet komt Laura ijsjes uitdelen tijdens JOUW middagpauze! Want zeg nu zelf ... Gratis ijsjes én een feestje op het werk, daar zegt toch niemand 'nee' tegen?
Topic
Tune of the week

Dit is deze week de TOP Tune of the Week! ✨

Welke nieuwe schijf verdient deze week extra aandacht? We draaien de TOP Tune Of The Week extra veel voor jou! Wie pakt deze week de TOP Tune Of The Week? Dat ontdek je hier!
Topic

Deze week: dé TOPretroarena 500 Replay!

Dé ultieme retrolijst is terug! De 500 beste retro-classics aller tijden, een hele week lang op onze online zender TOPretroarena! Wie mag er op nummer 1 van jou?
Topic
Podcast

Herbeleef hier de weekendwaanzin!

Iedere vrijdag gaan Jeroen en Koen helemaal los op de wekelijkse weekendwaanzin! Krijg je er niet genoeg van? Luister hier dan opnieuw naar de afgelopen weekendwaanzin!
Topic
Actie

Laura leest! Lees jij mee?

De lente komt eraan en hopelijk brengt die ook de zon mee. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is een goed boek. Daarom hebben we elke twee weken 3 TOP boeken voor jou!
Topic

Dit was de Schaamteloze 500!

De Schaamteloze 500 zit erop! Zoek hier (zonder schaamte) jouw schaamteloze favoriet:
Topic

Een ongezouten mening gemist? Beluister ze hier allemaal!

We mogen al een keer klagen! Elke vrijdagmiddag deelt een stand-upcomedian in de Xandershow zijn of haar ongezouten mening over een bepaald onderwerp uit een week actualiteit.
TOPradio
LIVE
Je luistert nu naar TOPradio