Letop!ErcirculeerteenvalsFacebook-profielvanLaura!

We krijgen de laatste tijd heel wat berichtjes van luisteraars die vragen of dit profiel echt is. Het antwoord is 'nee'. Dit is een fake-profiel. Als je onderstaand profiel toch moest tegenkomen: rapporteren en blokkeren!

Hoe herken je nu zo'n fake-profiel? Er zijn verschillende manieren om zo'n profielen te herkennen:

  1. Kijk goed naar de profielfoto! Vaak gaat het om een persoon die er goed uitziet maar de foto geeft je verder amper informatie.
  2. Kijk naar de vrienden van het profiel. Meestal zijn dat ook enkel accounts met mooie foto's zonder informatie. Ook nepaccounts dus.
  3. Wat staat er op de tijdlijn? Check of er persoonlijke informatie op te vinden is. Bij fake-accounts valt er meestal heel wat te winnen om je zo in de val te lokken en geld te storten. Klik in geen geval op een link!
  4. Als je toch aan de praat geraakt met zo'n profiel, stel dan gerichte vragen zoals 'van waar ken jij mij?', 'via welke vriend ben je bij mij terecht gekomen?', ... Vanaf dat er geld wordt gevraagd zouden alle rode vlaggen en lampen in je hoofd moeten af gaan.
  5. Rapporteer! Dat kan via de 3 puntjes rechtsboven op het profiel.

Aan het laatste bericht van dit profiel kunnen we meteen zien dat het om een fake-profiel gaat. Er zou €1000 te winnen zijn door 20 willekeurige mensen. Dat is net iets te mooi om waard te zijn.

'Gefeliciteerd aan de mensen die we hebben kiezen'. Dat lijkt op een zin die door Google Translate gehaald is. Nog een aanwijzing dat het een fake-account is dus.

Klik op de drie bolletjes onder 'chatbericht sturen' en klik vervolgens op 'profiel rapporteren'.

Topic

Deze 3 moet je deze week gehoord hebben! (week 20)

Bij TOPradio kiezen we elke week drie nummers uit die jij zeker moet checken. En deze week zijn dat niet de minste: Onder meer Robin Schulz, Bob Sinclar en Sofi Tukker zorgen ervoor dat niemand deze week kan blijven stilzitten.
Topic

Bram & Laura gingen roeien bij Sport Vlaanderen op hun sportkamp! 🚣‍♂️

Jullie stemmen zijn geteld en de eerste sport werd ondertussen al uitgetest. Bram & Laura gingen roeien bij Sport Vlaanderen. Wie slaagt erin om stabiel te blijven in de boot en wie gaat er kopje onder? Ontdek het in deze video!
Topic
Tune of the week

Dit is de TOPradio Tune Of The Week supported by Versuz!

Elke week selecteert TOPradio samen met onze collega's van club Versuz een dikke tune die de hele week extra zal worden gesteund bij TOPradio. Welke verse tune is deze week 'one to watch' en dus TOPradio Tune Of The Week'? Dat ontdek je hier!
Topic

Dit is de Spinning 30 van 13 mei!

Luister elke vrijdag naar de Spinning 30 tussen 12u en 14u! Check hier de lijst van afgelopen vrijdag.
Topic

Club Brugge-supporter Rik Verheye is vroeg uit de veren na een korte feestnacht!

Club Brugge versloeg gisterenavond grote concurrent Union met 1-0. Op die manier komt de titel wel héél dichtbij. Brugse superfan Rik Verheye was erbij en kwam erover babbelen bij Jeroen & Koen. En zelfs een kleine 5 uur slaap kon Rik's goede humeur niet klein krijgen.
Topic

Een barst in de vriendschap tussen Jeroen & Koen ...

Zit er een haar in de boter tussen Jeroen en Koen? Volgens luisteraar Arne alleszins wel. Hij bracht Jeroen telefonisch op de hoogte van het geroddel van Koen. Is dit het einde van het duo Jeroen & Koen?
TOPradio
LIVE
Je luistert nu naar TOPradio