Beluister jij TOPradio al digitaal via DAB+?

20.02.2020

Beluister jij TOPradio al digitaal via DAB+?

categorieTOPradio DAB+

Je kan TOP luisteren via FM, digitale tv, onze Digiradio-app, website én ... DAB+! Wat is DAB+ eigenlijk en hoe kan ook ik DAB+ luisteren? Check het hier!

DAB+ is nieuw voor veel Vlamingen maar (naast luisteren via internet) wel dé toekomst van radio. DAB+ wordt genoemd als de opvolger van FM. Daarom lijsten we hieronder de meest gestelde vragen over DAB+ even op!

 • Wat zijn nu de voordelen van de nieuwe uitzendtechniek DAB+? 
  DAB+ zendt gratis uit in de ether (door de lucht). Dat in tegenstelling tot internetradio. Daarbij wordt gestreamd via een telecommunicatienetwerk en daaraan zijn kosten verbonden voor jou, de luisteraar, afhankelijk van de tarieven van provider. Streaming via je smartphone zuigt ook je batterij razendsnel leeg.

  DAB+ is altijd, overal en zuiver: je kan ons dus  ontvangen via DAB+ in Vlaanderen op plaatsen waar geen FM-ontvangst is en zelfs in Wallonië. Ook het geluid is helderder. Dat zijn meteen het grootste voordelen t.o.v. de huidige fm-ontvangst.

  Een bijkomend voordeel is dat we ook beelden kunnen meesturen naar jouw autoradio (nieuws, weerbericht, artiesteninformatie, …). 

 • Hoe kan ik luisteren via DAB+?
  Om DAB+ te kunnen ontvangen heb je een radiotoestel nodig die het DAB+-signaal kan ontvangen. Vraag er dus naar in de winkel of bij je autodealer.
  Je laat je DAB+ radio de beschikbare radio's scannen (dat doet de radio normaal automatisch). Daarna krijg je een overzicht van de beschikbare zenders (in alfabetische volgorde). TOPradio zal je dus bij de 'T' terugvinden in het overzicht. Check hier de ontvangstkaartjes: http://www.dabplus.be/nl

 • Waar kan je nu al luisteren via DAB+?
  Het DAB+ netwerk is actief in Vlaanderen. Outdoor (buiten of in de auto) kan je zonder problemen luisteren. Indoor (in huis) kan je moeilijkheden ondervinden door bijvoorbeeld betonnen muren. Deze materialen kunnen de radiogolven blokkeren en kunnen zorgen voor een slechte ontvangst. De komende maanden proberen we de grootste gaten in het DAB+ ontvangstgebied voor indoor luisteren nog te dichten.

 • Heb ik een internetverbinding nodig?
  Neen. DAB+ hangt gratis in de lucht. Het enige wat je nodig hebt is een DAB+ radio.

Nog specifieke vragen over DAB+? Hier vind je nog meer antwoorden!

Share :

Relevante artikels

aan het laden..
Topradio